Skandál rumunského fotbalu: Policie vyšetřuje přestupy

06.06.2009 12:10

Rumunský protikorupční úřad (DNA) zahájil vyšetřování podezřelých hráčů, agentů a funkcionářů z řad tamních prominentních klubů.

Mezi desítkou osob, která je objektem vyšetřování, figuruje vlastník Rapidu Bukurešť George Copos, výkonný ředitel Dinama Bukurešť Cristian Borcea a bývalý úspěšný internacionál Gheorghe Popescu.

"DNA začala vyšetřování kvůli podezřením ze zpronevěry, daňových podvodů a praní špinavých peněz vůči zástupcům klubů Dinamo a Rapid Bukurešť Otelulu Galatimu a Gloriu Bistritovi, agentu Gheorghe Popescuovi, Victoru a Ioanu Becalimu a právníkovi Sicu Puscocimu," cituje agentura Reuters ze čtvrtečního prohlášení DNA.

Aféra se týká přestupu dvanácti hráčů z rumunských klubů do zahraničí, mezi nimiž jsou Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Nicolae Mitea a Ionel Ganea.

Policie zkoumá korupci při prodeji rumunských hráčů do zahraničí vůbec poprvé v postkomunistické éře, byť o nelegálních praktikách referují média už osmnáct let.

Podle DNA je někdejší rumunský útočník Popescu vyšetřován kvůli prodeji forvarda Florina Bratua z Rapidu do Galatasaraye v roce 2003.

  Protikorupční úřad dále oznámil, že spustil svoji akci poté, co začal spolupracoval s partnery v Číně, Jižní Koreji, Nizozemsku, Španělsku a Itálii.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Kontakt: redakce.fotbal@email.cz